23948sdkhjf

Apple-forhandler: Konfirmationsperioden får salget til at boome

For Apple-forhandleren Humac er konfirmationsperioden en rigtig god tid. I denne periode stiger salget af iPhones nemlig markant.

- Den bedste tid på året er, når Apple introducerer en ny telefon, men den næstbedste tid på året, det er her under konfirmation, hvor iPhones altid er noget, der står højt på ønskelisten, siger Humacs danske direktør Michael Bech til Avisen.dk .

I år steg salget på iPhones med 48 procent allerede de første par uger af konfirmationsperioden. Derfor forventer virksomheden, at salget ender med at stige med mindst 50 procent sammenlignet med en normal periode, fortæller Michael Bech.

Sidste år steg salget af iPhones i Humac-kæden med 52 procent i løbet af konfirmationsmånederne.

Det er ikke kun iPhones, der hitter blandt de unge. Andre Apple-produkter begynder også at fange konfirmandernes opmærksomhed.

Det er ikke usædvanligt, at der bliver købt MacBook computere, Apple Watch og iPad produkter i konfirmationsgaver, forklarer Michael Bech.

- Der er rigtig mange, der begynder at ønske sig computere. Det betyder, at det er dyrere ting, der bliver ønsket. Hvor en iPhone for tre år siden kostede 5.000 kroner, ønsker man sig nu en MacBook. Den starter altså ved 7.500 kroner, så det kravler stille og roligt opad i prisniveau, siger han til Avisen.dk.

Men det er langt fra alle forældre, der har mulighed for at være med på vognen. Som Avisen.dk skriver i dag, er der mange, der har så svært ved at få pengene til at slå til, at de søger konfirmationsbidrag hos foreninger og organisationer.

Humac-direktøren er helt klar over, at det ikke er alle familier, der har råd til at købe en MacBook computer til en konfirmand.

- Der er meget forskel på, hvor meget der bliver solgt rundt omkring i Danmark. I storbyerne, hvor indkomsterne er højere, er salget af Apples produkter også væsentligt højere, fordi Apple produkter traditionelt er ret dyre, forklarer han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078